http://aplicatii.cfrcalatori.ro/ro/noutati-informatii/793-trenurile-zapezii-2017

16 Februarie 1933, o filă din istoria României scrisă cu sângele ceferiştilor

28169120 570583683296686 882428356 oÎn urmă cu 85 de ani a avut loc greva muncitorilor feroviari de la Atelierele CFR Griviţa care s-a transformat într-o revoltă și a dus la ciocniri între lucrătorii de cale ferată și jandarmi, precum și la moartea a 7 persoane, între care și Vasile Roaită, un tânăr lucrător, a cărui imagine a fost folosită ulterior de către regimul comunist. Constantin Negrea, muncitor la Atelierele CFR Griviţa, a declarat că el fusese cel care a tras sirena pentru a-i anunţa pe muncitorii ceferişti de grevă. Negrea a dezvăluit că în 1944, Gheorghiu-Dej şi Chivu Stoica l-au rugat să renunţe la "meritul" său în favoarea lui Vasile Roaită. Acesta din urmă rămâne "eroul" mort care servea mult mai bine propagandei, şi nu cerea nici un fel de compensaţii după cum susținea Gheorghiu Dej la acel moment.

Astăzi, 16 februarie 2018, în semn de omagiu față de eroii acelor vremuri, Iosif Szentes în numele CFR Călători, a depus coroane de flori la Monumentul Eroilor CFR din faţa Gării de Nord precum şi la placa comemorativă din faţa Ministerului Transporturilor.

 =======

București, 16 Februarie 2018

Iosif Szentes, DG CFR Călători /Calea ferată precum și autostrăzile la rândul lor, atrag investitori, atrag bani/

".....   meritați să aveți locuri de muncă decente.  Drumul nostru este același, ori ne prăbușim ori se reseteaza tot sistemul. Dacă aș fi convins că ne prăbușim acum mi-aș da demisia, în momentul de față!

De aceea am insistat pe partea de infrastructură, acolo trebuie să se facă anumite lucruri, trebuie să consolidăm tot ce au făcut părinții nostri pentru copiii noștri. 

Consider că sistemul feroviar merită șă ne luptăm #împreună. Deci lupta asta nu este.. unul împotriva altuia, un sindicat împotriva altuia, noi împotriva nu știu cui.Nu. Trebuie șă conștientizăm, noi locuitorii din această țară, că fără calea ferată nu putem avea progres, nu există dezvoltare.

Calea ferată precum și autostrăzile la rândul lor, atrag investitori, atrag bani." https://m.youtube.com/watch?v=z9B_cpu14v0&feature=youtu.be

Arhivă Comunicate de presă