http://aplicatii.cfrcalatori.ro/ro/noutati-informatii/793-trenurile-zapezii-2017

21 februarie 2018 /  Preluare informare CFR SA

 UPDATE, ora 12.50 / Staţia Ploieşti Vest – Trenurile circulă cu locomotive Diesel

 La ora 12.40 s-a reluat circulaţia cu locomotive Diesel şi pe firul II Ploieşti Vest - Ploieşti Sud şi pe liniile 3-4-5 din staţia Ploieşti Vest.

 Echipele feroviare acţionează în continuare pe firul I pentru scoaterea părţilor deja tăiate din pasarelă, după care personalul de la SC Electrificare va interveni pentru reparaţii la instalaţiile de alimentare cu energie electrică. Operaţiunile de debitare şi înlăturare a elementelor metalice desprinse din componenţa pasarelei s-au finalizat pe firul II.

  UPDATE, ora 12.20 / Reluare circulaţie feroviară cu tracțiune Diesel

CFR SA a redeschis începând cu ora 12.00 firul II pe distanţa Brazi - Ploieşti Vest - Buda pentru circulaţia cu locomotive Diesel a trenurilor. Menţionăm faptul că, locomotivele Diesel vor fi ataşate la trenurile înscrise în circulaţie de către operatorii de transport feroviar.

Menţionăm faptul că, în staţia CF Ploieşti Vest echipele feroviare au finalizat pe firul II operaţiunile de debitare şi înlăturare a elementelor metalice desprinse din componenţa pasarelei, în prezent se acţionează pe firul I pentru scoaterea părţilor deja tăiate din pasarelă, după care personalul de la SC Electrificare va interveni pentru reparaţii la instalaţiile de alimentare cu energie electrică.

Revenim cu noi informaţii

UPDATE, ora 10.30 / transbordare pasageri

În vedere asigurării continuităţii în circulaţia trenurilor afectate de prăbuşirea pasarelei metalice care susţine conducta locală de apă reprezentanţii companiilor feroviare au luat următoarele măsuri:

  •  transbordare auto între staţiile Ploieşti Sud-Buda cu autocare puse la dispoziţie de CFR SA şi dirijarea fluxului de călători de către personalul operatorilor de transport feroviar de călători
  • intervenţia personalului specializat pentru debitarea si înlăturarea elementelor metalice desprinse din componenţa pasarelei şi eliberarea liniilor de cale ferată
  • asigurarea condiţiilor în teren pentru accesul utilajelor şi a personalului de la SC Electrificare pentru intervenţii la instalaţiile de alimentare cu energie electrică

Vom reveni cu noi informaţii

Ora. 08.30 / Circulaţie feroviară oprită în staţia CF Ploieşti Vest
Traficul feroviar prin staţia Ploieşti Vest este oprit la această oră din cauza prăbuşirii pe calea ferată a unei pasarele metalice prin care trecea o conductă de apă a oraşului. Menţionăm faptul că această pasarelă nu se află în administrarea/întreţinerea CFR.

În urma prăbuşirii pasarelei peste cele 5 linii din staţia CF Ploieşti Vest au fost rupte şi firele de contact, care asigurau alimentarea cu energie electrică a locomotivelor.

La această oră 6 trenuri de călători sunt oprite temporar:
- 16032 (Braşov-Bucureşti) - staţionează în Ploieşti Vest
- 15124 (Slănic – Ploieşti Vest) - staţionează în Ploieşti Vest
- 1644 - (Baia Mare-Bucureşti Nord) staţionează în Buda
- 15531 (Bucureşti - Braşov)- staţionează la intrare în Ploieşti Vest
- 1631 (Braşov-Bucureşti) - staţionează la intrare în Ploieşti Vest
- 3001 (Bucureşti - Braşov) - staţionează în Câmpina

Reprezentanţii CFR SA şi cei ai operatorilor de transport feroviar de călători analizează în acest moment soluţiile optime de continuare a traficului feroviar pe raza staţiei Ploieşti Vest.

Rugăm pasagerii să se informeze înainte de efectuarea călătoriei. Dacă se doreşte renunţarea la călătoria cu trenurile afectate, pasagerii vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

 

Arhivă Comunicate de presă