Smart Prietenia
Bucuresti - Chisinau sau retur

Drepturile pasagerilorInformatii utile (acte normative) necesare unei calatorii in Europa:      

  • Conventia privind transporturile internationale feroviare (COTIF) - click aici
  • Reguli uniforme privind Contractul de Transport International Feroviar de Calatori (CIV - Apendice A la Convenţia COTIF) - click aici
  • Drepturile calatorilor pentru serviciile de transport feroviar - click aici
  • Regulamentul (CE) Nr. 1371/2007 al Parlamentului European si al Consiliului privind drepturile si obligatiile calatorilor - click aici.
  • Conditii Generale de Transport in Transportul International - valabile de la 3 decembrie 2009- ediţia 01 octombrie 2017 - clic aici.
  • Alte informatii utile pentru o calatorie internationala - click aici

Romania a primit derogare de la aplicarea Regulamentului nr. 1371/2007, pentru serviciile nationale de transport feroviar de calatori, derogare stipulata HG 1476/25.11.2009.(click aici) si HG 1078 / 03.12.2014 (click aici).

Plecati in calatorii peste granita?

Incepand cu 19 iulie 2013 trecerea frontierei este permisa prin indeplinirea cumulative a conditiilor legale de valabilitate a documentului de calatorie (act de identitate/pasaport) astfel: - Sa fie valabil pentru o perioada de cel putin trei luni de la data preconizata a plecarii de pe teritoriul statelor membre -  Sa fi fost eliberat in ultimii 10 ani. Pentru mai multe informatii accesati site-urile http://www.schengen.mira.gov.ro/   si   http://www.politiadefrontiera.ro/

Despre plată 

Pentru tarifele afişate în euro, plăţile se efectuează numai în lei, la cursul de schimb valutar al BancPost, din data cumpărării legitimaţiei de călătorie.

inapoi